Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Padomi
  • Vistas atkaulošana
Padomi, Putna gaļa
July 11, 2016

Vistas atkaulošana

Ceptām pildītām vistām ir viena slikta īpašība – kauli, kuri traucē ērti sadalīt gatavo putnu gabalos. Vēl mani mulsina kā pildījumu no ribu iekšpuses skaisti dabūt klāt pie katra gabaliņa. Ķeksēšanās ar karoti vistas pēcpusē nešķiet īsti aizraujoša.

Tā nu kāds gudrs cilvēks ir izdomājis, ka vistu var atkaulot!

Starta komplektā nepieciešama 1 vista, virtuves šķēres vai ass stingrs nazis un ļoti ass plāns nazis.

Vistu gar mugurkaulu griežam pušu

Ar plāno nazi griež starp ādu un ribām maksimāli tuvu kauliem

Griež visriņķī ribām, ļoti uzmanīgi izgriež krūts skrimsli. Tas ir tuvu ādai, to nedrīkst pārgriezt. Tā izskatās vista bez ribām:

Nākamos atkaulo šķiņķīšus un stilbiņus. Naža galu uzmanīgi slidina gar kaulu, griežot tam pēc iespējas tuvāk. Ja var, gaļu no kaula var arī atplēst. Vispirms izņem augštilbu, tad apakšstilbu. Pie pēdas esošo skrimsli atstāj – pārgriež locītavu saites (baltas stiegrainas), stilba kaulu izvelk.

Spārniņus atstāj, jo tajos ir ļoti maz gaļa, āda ir plāna un tos nebūtu iespējams estētiskā skatā piepildīt. Tā lāk pievēršas vistas iekšpusei. Nogriež mazās filejas, lielās sākot no vidus pārgriež uz pusēm, atgriezto daļu pārliek uz tukšāko sānu daļu. Vistu iemarinē. To var darīt ar jebkurām sev tīkamām garšvielām.

Vistu satin rullī, ietin plēvē vai plastikāta maisiņā, liek vēsumā un marinē vismaz 4 stundas. Tikmēr pagatavo pildījumu. Pildīšanai būs nepieciešama adata un diegs. Pildījumu vispirms sabāž stilbiņos. Adatā iever diegu un no dibengala vistu sāk šūt ciet. Tiklīdz veidojas kabata, tajā liek pildījumu. Vistas ādu liek nedaudz pāri vienu pusi otrai un pamīšus liekot pildījumu un šujot piepilda vistu.

 

 

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
pildīta vistavistas atkaulošanavistas cepetisvistas fileja

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here