Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Gaļa
  • Putna gaļa
  • Ar sēnēm un sieru pildīta vista
Putna gaļa, Sēnes
July 27, 2015

Ar sēnēm un sieru pildīta vista

Kopš iemācījos atkaulot vistu, vesela cepta un vēl ar pildījumu, ir kļuvusi par samērā biežu ēdienu manā mājā. Viens no klasiskākajiem pildījumu variantiem – sēnes ar sieru.

Vispirms atkaulo un iemarinē vistu. Šoreiz izvēlējos kombināciju no Santa Maria citronpipariem un ķiplokpipariem.

Pildījumam: 500g šampinjoni, 300g siers (Krievijas, Holandes, Tilsiter, Gouda utt), 1 sīpols, sāls, pipari

Apsmērēšanai: 2 ēd.k. eļļa, 1 ēd.k. medus, 1 tk sojas mērce, 1 ēd.k. turmeriks

Šampinjonus nomazgā, sagriež plānās šķēlēs, Sīpolus notīra, sagriež pusripās, sieru sarīvē. Uz karstas pannas ātri apcep sīpolus, liek sēnes un cep līdz viss šķidrums novārījies. Pārliek bļodā, atdzesē, pēc garšas pievieno sāli, piparus, rīvēto sieru.

Pilda vistu – vispirms piebāž stilbiņus, tad, sākot no dibengala šūt vistu, lēnām piebāž pārējo. Mazās filejas liek pa vidu sēņu pildījumam.

Aizšūto vistu, ar rokām uzmanīgi spaidot, izveido formīgāku un liek ar vairākām folijas loksnēm izklātā cepamtraukā, ar šuvi uz leju.

Folliju no visām pusēm pārloka pāri vistai, ja nepieciešams, pārsedz ar vēl vienu loksni.

Vistu liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 45 minūtes.

Noņem virsējo folijas loksni un atver pārējās. Sajauc apsmērēšanai paredzēto mērci. Apziež vistu un liek atpakaļ cepties līdz tā kļūst skaisti zeltaina.

Pārliek šķīvī un pārlej ar cepšanas laikā izdalījušos sulu.

Gatavu vistu visvieglāk sadalīt vispirms no griežot stilbiņus, tad gareniski pārgriežot vistu uz pusēm, pēc tam šķērseniski gabaliņos.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here