Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Gaļa
  • Liellopa gaļa
  • Buljona pīrādziņi ar liellopa gaļu
Liellopa gaļa, Pīrāgi un pīrādziņi, Receptes, Tradicionāli ēdieni
August 3, 2018

Buljona pīrādziņi ar liellopa gaļu

buljona_piradziniIr trīs lietas, kur man noteikti jābūt iepriekš vārītai gaļai. Tās ir gaļas pankūkas, makaroni ar malto gaļu un buljona pīrādziņi. Pret versijām ar jēlu malto gaļu es izturos visnotaļ piesardzīgi un neatbalstoši 🙂 Šie pīrādziņi ir mīksti, trausli, ar plānu mīklu un bagātīgu pildījumu. 

300g vārīta liellopa gaļa, 70g sīpols, 1 daiviņa ķiploks, 1 glāze buljonas, kurā vārījās gaļa, 1/4 tk malti melnie pipari, šķipsna sāls, 500g saldēta kārtainā bezrauga mīkla (6 plāksnes), 1 neliela ola

Atdzesētu gaļu samaļ kopā ar sīpolu un ķiploku. Liek sakarsētā pannā, uzlej buljonu, pievieno piparus, sāli un sautē 5 minūtes, kamēr viss izkarsējies un kļuvis valgs.

Kārtaino mīklu atlaidina, katru plāksni šķērsām sagriež, lai izveidojas divi kvadrāti. Darba virsmu nokaisa ar miltiem, novieto mīklas četrstūrus un katru no tiem izrullē nedaudz lielāku, saglabājot malu proporcijas. No mīklas nopūš, noslauka ar otiņu vai notrauc ar roku liekos pielipušos miltus.

Olu sakuļ ar lāsīti ūdens. Katra kvadrāta divas blakus esošās malas nosmērē ar olu. Vidū liek 1,5 ēd.k. pildījuma un pārloka pa diagonāli, lai veidojas trīsstūrveida pīrādziņš, un abas apsmērētās malas paliek pīrāga pamatnes daļā. Tās arī viegli saspiež.

Pīrādziņus kārto pannā, apsmērē ar sakulto olu un cep 20 minūtes 175 grādu karstumā. Kopā sanāk 12 standarta izmēra pīrāgi.

 Vēlies dalīties savā pieredzē par pīrādziņu cepšanu? 

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
buljona pīrādziņikārtainā mīklaTešla

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here