Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Uzkodas
  • Mini uzkodas
  • Laša ruletītes
Mini uzkodas, Zivis un jūras veltes
July 27, 2015

Laša ruletītes

???????????????????????????????Jaunajā sarunu forumā ieteica lielisku recepti laša pastētei. Faktiski tikai divas sastāvdaļas un lieliskākā pastēte, kas vēl lieliskāka ir kā pildījums sāļajām kūkām un ruletēm.

2 olas, 2 ēd.k. saldais krējums, 2 ēd.k. kviešu milti, šķipsniņa sāls, 200g maskarpones siers, 2 glāzes saplucināts karsti kūpināts lasis, pipari

Olām atdala baltumus no dzeltenumiem. Baltumus saputo stingrās putās. Dzeltenumus ar sāli un saldo krējumu sakuļ, iemaisa miltus līdz pazuduši kunkuļi, un uzmanīgi iecilā saputotos olbaltumus.

Kvadrātveida cepamo pannu (aptuveni 30*25cm) izklāj ar cepamo papīru. Ielej un izlīdzina mīklu, cep 175 grādos 5 minūtes. Vēl karstu biskvītu atdala no cepamā papīra un no garākās malas satin ciešā ruletē, kopā ar visu iepriekš atdalīto cepampapīru. Atdzesē.

Lasi virtuves kombainā sakapā kopā ar maskarponi un pipariem līdz biezeņa konsistencei. Iegūto masu izberž caur sietiņu, lai atdalītu iespējami palikušās asakas un citas cietās zivs daļas, ja tādas ir gadījušās.

Atdzesētajā biskvītā smērē pusi gatavās masas, satin veltnī, cieši ietin cepamajā papīrā un liek vēsumā (ledusskapī) uz vismaz 2-3h, kamēr krēms ir sastindzis. Dotais krēma daudzums ir pietiekams divām mini ruletēm.

Pirms pasniegšanas sagriež 0.5-1 cm biezās šķēlēs.

Ar lasi ir tā – var ņemt skaistu kūpināta laša filejas gabalu, tomēr iespējams izdevīgāk ir iegādāties veikalos atrodamās kūpinātās laša centrālās asakas, kam ir klāt gana daudz labas gaļas. Uz šo pastētes/krēma daudzumu būtu nepieciešama asaka ar svaru aptuveni 1kg.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
kūpināts lasislaša uzkodasmascarponesāļā torte

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here