Nesaldi, bet tomēr gardi un šokolādīgi mafini. No dotajiem daudzumiem sanāk 12gb klasiska izmēra vai 24gb mini mafini, ļoti viegli un ātri pagatavojami.
260g milti, 100g cukurs, 1ēd.k. cepamais pulveris, 1/4tk sāls, 125ml paniņas, 80ml neitrālas garšas eļļa, 1 ola, 100g termoizturīgie šokolādes mini čipsi
Nepieciešamas divas bļodas. Vienā sajauc miltus, sāli, cukuru un cepamo pulveri. Otrā ar dakšiņu sakuļ olas ar paniņām un eļļu. Šķidro maisījumu lej pirmajā bļodā, pieber šokolādes čipsus, ar karoti ātri sajauc tikai tik daudz līdz milti ir kļuvuši mitri.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200C grādiem. Mafinu pannā ieklāj papīra formītes, ja ir pieejams, viegli izpūš ar non-stick aerosolu vai izsmidzināmo eļļu. Mīklu sadala vienmērīgi visās formiņās un cep vidējā nodalījumā.
Cepšanas laiks standarta izmēra mafiniem – 20 minūtes, mini mafiniem – 15 minūtes. Pirms pasniegšanas atdzesē.