Tags

, ,

buljona_piradziniIr trīs lietas, kur man noteikti jābūt iepriekš vārītai gaļai. Tās ir gaļas pankūkas, makaroni ar malto gaļu un buljona pīrādziņi. Pret versijām ar jēlu malto gaļu es izturos visnotaļ piesardzīgi un neatbalstoši 🙂 Šie pīrādziņi ir mīksti, trausli, ar plānu mīklu un bagātīgu pildījumu. 

300g vārīta liellopa gaļa, 70g sīpols, 1 daiviņa ķiploks, 1 glāze buljonas, kurā vārījās gaļa, 1/4 tk malti melnie pipari, šķipsna sāls, 500g saldēta kārtainā bezrauga mīkla (6 plāksnes), 1 neliela ola

Atdzesētu gaļu samaļ kopā ar sīpolu un ķiploku. Liek sakarsētā pannā, uzlej buljonu, pievieno piparus, sāli un sautē 5 minūtes, kamēr viss izkarsējies un kļuvis valgs.

Kārtaino mīklu atlaidina, katru plāksni šķērsām sagriež, lai izveidojas divi kvadrāti. Darba virsmu nokaisa ar miltiem, novieto mīklas četrstūrus un katru no tiem izrullē nedaudz lielāku, saglabājot malu proporcijas. No mīklas nopūš, noslauka ar otiņu vai notrauc ar roku liekos pielipušos miltus.

Olu sakuļ ar lāsīti ūdens. Katra kvadrāta divas blakus esošās malas nosmērē ar olu. Vidū liek 1,5 ēd.k. pildījuma un pārloka pa diagonāli, lai veidojas trīsstūrveida pīrādziņš, un abas apsmērētās malas paliek pīrāga pamatnes daļā. Tās arī viegli saspiež.

Pīrādziņus kārto pannā, apsmērē ar sakulto olu un cep 20 minūtes 175 grādu karstumā. Kopā sanāk 12 standarta izmēra pīrāgi.

 Vēlies dalīties savā pieredzē par pīrādziņu cepšanu?