Šķiet visos lielveikalos var nopirkt vācu kartupeļu salātus, kuros ielikti vārīti kartupeļi, olas, marinēti gurķi, sīpoli un majonēze. Šeit ir itāļu variācija par to kādiem jābūt šiem salātiem.
1/2kg kartupeļi, sauja pētersīļu zaļumi, 2 daiviņas ķiploks, 2 ēd.k. baltvīna etiķis, 2 ēd.k. eļļa, 1tk cukurs, sāls, 1/2 sarkanais sīpols pēc izvēles
Kartupeļus nomizo, sagriež kubikos un vāra līdz mīksti, bet nejūk ārā. Pārliek uz sieta, notecina un atdzesē. Pētersīļus sakapā, ķiploku izspiež, sīpolus sagriež ceturtdaļgredzenos. Sakuļ eļļu ar etiķi, cukuru un sāli viendabīgā masā.
Samaisa kartupeļus ar garšvielām, pārlej ar mērci.
Piemēroti gan piknikiem, kā piedeva grilētai gaļai, gan arī kā atsevišķs ēdiens. Pētersīļu nemīlētājiem – specifiskā garša nav stipri izteikta – to mazina ķiploka pikantums, tādēļ droši varat vismaz pagaršot pirms teikt NĒ.
🙂 es ko līdzīgu gatavoju tad, kad mājās ir lieki kartupeļi un neviens tos ēst negrib! 🙂
Jā, pārsteidzoši, ka publicējot recepti izrādījās, ka ļoti daudzi šādus gatavo. Bet pārsteidzoši tādēļ, ka publiski neviens nekur ar tādiem nebija cienājis un vispār izrādījis, ka kartupeļu salātus taisa ar eļļas mērci nevis krējumu/majonēzi 😀
Mjaa… es šos pazīstu kā vecmammas salātus 🙂 mūsmājās viņus taisa, kad vajag ātras vakariņas un mājās nekas prātīgs nav… bet kartupeļi un sīpoli ir vienmēr 😀
Šitais ir baigi interesanti, jo mūsu ģimenē ne mamma, ne oma tādus netaisīja, līdz ar to man pilnīgs jaunums bija, ka šitā arī var un pat ļoti garšīgi sanāk. Vienīgie salāti, kur bija kartupeļi+eļļas mērce, bija vinigrets.