Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Gaļa
  • Cūkgaļa
  • Kā es ar buļļa pautiem cīnījos
Cūkgaļa, Eksperiments
July 27, 2015

Kā es ar buļļa pautiem cīnījos

bulla_pautiCīņa – tas ir maigi sacīts! Uzskrēju tiem virsū Sky veikalā. Izskatījās nekaitīgi – tādi gludi un spīdīgi, maksāja smieklīgi maz.. Kādēļ gan nē!? Un tā sākās cīņa…

Nenoliegšu, ka ,uztaisījusi lielas acis un nedaudz uzjautrināta, riņķoju ap kārbiņu, jo tomēr pirmā reize ar tādu lietu. Pabakstīju ar pirkstu, sapratu, ka neko nesaprotu – no kura gala ķerties, no kura neķerties? Izskatījās jau kā palielas, pamīkstas, vārītas olas. Atradu interneta dzīlēs aprakstus,  izveicu kopsavilkumu un ķēros klāt.

  1. Uzasināju nazi, jo ar neasu nebūs aršana, t.i. šķēršana
  2. Pa garāko malu veicu iegriezumu. Jāgriež uzmanīgi, bet padziļi, kamēr aizgriežas līdz saturam.
  3. Ķēros pie lobīšanas. Griezuma līnijā miziņu aizķer ar pirkstiem, lēnām un uzmanīgi plēš nost to no satura. Tā viscaur uz riņķi, kamēr paliek pliks un nedaudz lipīgs sēklinieks (šī daļa ir tā nepatīkamākā, jo rokas paliek lipīgas; arī jūtīgākam degunam varētu aromāts šķist aizdomīgs).
  4. Sagriezu katru gabalu aptuveni sešās sķēlēs, saliku bļodā un gāju skalot tekošā aukstā ūdenī, kamēr lipīgums pazudis un ūdens dzidrs. Tālāk jau sākas gatavošana 🙂

bulla_pauti_skivi

2 buļļa pauti jeb sēklinieki, 2 lieli sīpoli, 1 ēd.k. sviests, 3 ēd.k. skābs krējums, malti melnie pipari, sāls, 1/2gl ūdens

Buļļa pautus sagatavo kā norādīts augstāk. Sakarsē pannu ar nepiedegošu pārklājumu, liek pautus un apcepina brūnus no abām pusēm. Cepot tie sarausies un iespējams sulosies, ja tā gadās, šķidrums jānovāra. Saceptus pārliek katliņā, pārlej ar ūdeni, uzvāra un sautē mazā kastumā ~10min.

Tikmēr nomizo sīpolus, sagriež pabiezās pusripās. Pannā izkausē sviestu un tajā apcep sīpolus līdz pirmajam brūnumam. Pievieno katliņa saturam, pieliek sāli, piparus pēc garšas un sautē vēl 10-15min, ja nepieciešams pielej vēl 1/2 glāzi ūdens. Gaļas šķēlītes izņem, saglabā siltas (es to daru ieliekot māla bļodā un pārklājot ar foliju). Sīpolu mērcei pievieno biezu skābo krējumu, maisot uzvāra un samazinot karstumu turpina novārīt, līdz mērce iebiezinās.

Pasniedzot šķīvī vispirms liek mērci, uz kuras izkārto gaļas šķēlītes. Pasniedz ar svaigu baltmaizi.

Ar dotajiem daudzumiem uzkodām no pietiks divām personām. Mazām uzkodām – četrām 🙂 Verdikts? Neteikšu, ka ikdienā tagad vien sapņoju par tiem, bet noteikti šī nebija vienīgā reize, kad kaut ko tādu gatavoju, jo garša ir maiga (zinātājs salīdzināja ar nierēm), patīkama.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
bull testiclesbuļļa pauti

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here