Šķiet visos lielveikalos var nopirkt vācu kartupeļu salātus, kuros ielikti vārīti kartupeļi, olas, marinēti gurķi, sīpoli un majonēze. Šeit ir itāļu variācija par to kādiem jābūt šiem salātiem.

1/2kg kartupeļi, sauja pētersīļu zaļumi, 2 daiviņas ķiploks, 2 ēd.k. baltvīna etiķis, 2 ēd.k. eļļa, 1tk cukurs, sāls, 1/2 sarkanais sīpols pēc izvēles

Kartupeļus nomizo, sagriež kubikos un vāra līdz mīksti, bet nejūk ārā. Pārliek uz sieta, notecina un atdzesē. Pētersīļus sakapā, ķiploku izspiež, sīpolus sagriež ceturtdaļgredzenos. Sakuļ eļļu ar etiķi, cukuru un sāli viendabīgā masā.

Samaisa kartupeļus ar garšvielām, pārlej ar mērci.

Piemēroti gan piknikiem, kā piedeva grilētai gaļai, gan arī kā atsevišķs ēdiens. Pētersīļu nemīlētājiem – specifiskā garša nav stipri izteikta – to mazina ķiploka pikantums, tādēļ droši varat vismaz pagaršot pirms teikt NĒ.