Tags

,

DSCN1448Ar jēra gaļu lielākajai daļai ēdāju attiecības ir sarežģītas. Lielākā daļa to necieš, arī es kādreiz biju to skaitā. Pieļauju, ka pie vainas bija gatavošanas veids, kas parasti bija 2-3 variācijas: zupā ar kāpostiem, sautējumā ar kāpostiem un burkāniem vai nu maltā veidā vai gabaliņos. Pēc šīs receptes gatavotās karbonādītes par tīri tā neko atzina pat zvērināts jēra neēdājs. 

4gb 2cm biezas jēra gaļas sķēles, 2ēd.k. olīveļļa, 3/4tk rozmarīns, 3/4tk timiāns, 4tk jeb 4 daiviņas sakapāts ķiploks, 3/4tk sāls

Bļodā sajauc 1ēd.k. eļļu, rozmarīnu, timiānu, ķiplokus un sāli. Ar iegūto maisījumu ierīvē gaļu un, ik pa brīdim apgrozot, marinē 30 minūtes.

DSCN1442

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200C grādiem. Pannā sakarsē otru ēdamkaroti eļļas un cep gaļu 3 minūtes no katras puses. Pārliek cepešpannā, un liek sakarsētajā cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.