Nē, šoreiz nav klasiskais medus+sinepes+sāls. Šoreiz ir ar vipendroniem, uz kuriem mani rosināja VomFass. Biju Alfā uzķērusies uz viņu akciju 4 par 1Ls un ieguvusi testēšanai vīnogu etiķi ar ingveru un citronu. Salātiem nebija īsti labi, zivis gatavoju reti, tā nu viņš man plauktā marinējās, kamēr izlēmu likt marinādē. Bija tiešām labi – ne ko pielikt, ne atņemt.

2 ēd.k. medus, 1tk ar kaudzi – asās sinepes, 3-4 ēd.k. vīnogu etiķis ar ingveru un citronu, 2 ēd.k. eļļa, 3 daiviņas ķiploks, sāls

Medu ar sinepēm, eļļu un sāli karsē un kuļ, līdz viss sajaucies viendabīgā masā. Noņem no plīts un iekuļ etiķi, iespiež ķiploku. Gaļu liek plastikāta maisiņā, uzlej marinādi, aizsien, iemasē un atstāj uz 2h vēsā vietā. Pēc tam gaļu pagatavo pēc brīvas izvēles – var gan cepeškrāsnī, gan uz grila. Cepšanas laikā aplaista ar atlikušo marinādi, lai veidojas lipīga garoziņa.