Tags

,

lecas_pupinasVienkārši un ātri pagatavojams ēdiens vakariņām. 

200g saldētie zupas dārzeņi, 1 bundžiņa konservētas baltās pupiņas, 5 ēd.k. dzeltenās lēcas, 1tk eļļa, 1daiviņa ķiploks, 1tk rīvēts svaigs ingvers, 1gl ūdens 1/2 tk sāls, 1 tk brūnais cukurs, 2 ēd.k. kapāti pētersīļi un dilles.

Dziļākā pannā ielej eļļu, sakarsē. Tajā 3 minūtes apcep lēcas. Pievieno šķēlītēs sagrieztu ķiploku, ingveru un cep vēl 1 minūti. Uzlej ūdeni, pievieno sāli, cukuru un, samazinot karstumu sautē, līdz lēcas daļēji mīkstas ~5min.

Pievieno saldētos dārzeņus. Pupiņas caurdurī noskalo līdz vairs neputojas, arī pievieno un sutina zem vāka vēl ~7minūtes. Pirms pasniegšas iemaisa zaļumus.