Mūsu bērnu dārzā ir tradīcija pēc svētku koncertiem nedaudz pasēdēt un vienmēr ir kāds groziņš nepieciešams. Nu jau bērns ir pietiekami liels un priecīgi paziņoja ka šoreiz grib mazas piciņas. Bērna vēlme šajā ziņā ir jāievēro 🙂
500ml silts ūdens, 1l kviešu milti, 4tk sausais raugs, 2tk cukurs, 2tk sāls, 3ēd.k. pilngraudu milti, 200g biezpiens, 300g labi kūstošs siers, 5 ēd.k. majonēze vai pašķidrs skābais krējums, 2tk picas garšviela, cīsiņi pēc izvēles (~200g)
Miksera bļodā liek kviešu miltus, sauso raugu, cukuru un sāli. Mikserim izvēlas mīklas mīcāmo āķi un mazā ātrumā sajauc sausās sastāvdaļas. Turpinot jaukt lēnā stŗukliņā lej ūdeni, līdz maisījums sāk velties bumbā un izskatīties pēc mīklas. Ņem ārā no bļodas, mīca ar rokām 1-2 minūtes līdz mīklas bumba ir stingra un gluda. Ja mīkla vēl līp pie rokām, var pievienot vēl pāris ēd.k. miltus vai arī iesmērēt rokas ar visparastāko cepamo eļļu.
Karstumizturīgā bļodā iekaisa karoti miltu, pārliek mīklas bumbu, apkaisa ar vēl vienu karoti miltu, apsedz ar kokvilnas salveti. Cepeškrāsni noregulē uz 100C grādu temperatūru, izslēdz. Tajā ievieto apsegto mīklas bļodu uz 30 minūtēm.
Kad mīkla dubultojusies apjomā, to ņem ārā, cenšoties pārlieku nemīcīt, sarullē garā desā, ko sagriež 30 vienādos gabaliņos. Trīs cepamās plātis izkaisa katru ar 1ēd.k. pilngraudu miltiem. Katru mīklas gabaliņu izrullē ~7-8cm diametra aplī un liek uz izkaisītās plāts.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 225C grādiem. Sieru sarīvē uz smalkās rīves, pievieno biezpienu, picas garšvielas un majonēzi vai krējumu. Ar dakšiņu visu maisa, līdz masa ir sajaukusies un pēc biezuma līdzinās pastētei. Cīsiņus sagriež plānās šķēlītēs. Ar tējkaroti liek siera masu uz katra mīklas plācenīša un izlīdzina, ja nepieciešams, ar pirkstiem. Izkārto cīsiņu šķēlītes. Cep cepeškrāsnī 225C karstumā 15 minūtes, pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē.
Jāsaka, ka bez cīsiņiem garšo labāk, bet bērna vēlme bija, lai ir ar mazajām desiņām, kas arī netika liegts. Cepot picu virsiņas var sākt burbuļot un iespējams pat notecēt gar malām – tas ir normāli, viss kūst 🙂 Tāpat arī labāk pannas izkaisīt ar pilngraudu miltiem, jo tie tik ātri nesadeg un neatstāj uz picu apakšām baltus birstošu putekļus, kā tas ir parasto miltu gadījumā. Negribētu ieteikt lietot cepampapīru, jo tad mīklas apakšiņas nebūs tik kraukšķīgas.