Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Graudaugu ēdieni
  • Rīsi
  • Harčo
Rīsi, Zupas
July 22, 2015

Harčo

Kolēģe pēcpusdienā laimīgu seju stāstīja, ka tikko apēdusi savu līdzņemto zupu – Īsto harčo, ar Īstajām garšvielām. Palūdzu recepti un ko es redzu – pazīstams rokraksts! Jap, fotoreceptes.lv. Tā kā kaut kad sen biju mēģinājusi atrast tādu harčo recepti, kura iedvesmotu, tad kādēļ gan neizmēģināt, it īpaši, ja tik labas atsauksmes? Tātad mana versija par NormālaCilvēka recepti 🙂

0,5kg teļa ribas, 1kg teļa gaļa ar kauliņu, 1/3gl apaļie rīsi, 3 sīpoli, 2 burkāni, 60g lobīti valrieksti, 1 ēd.k. sāls, 1 ēd.k. brūnais niedru cukurs, 1 ēd.k. tomātu pasta, 1 ēd.k. milti, 3 ēd.k. baltvīna etiķis, 3 daiviņas ķiploks, sauja pētersīļu un diļļu zaļumi, 2 ēd.k. Svaneti sāls, 1/2 asais pipars, 1 ēd.k. hmeļi-suneļi

Katlā ielej ūdeni un liek vārīties gaļu. Regulāri noputo. Kad putas vairs neveidojas, pieliek vienu mizotu sīpolu un burkānus, turpina vārīt.

Valriekstus saberž piestā (kombainā), rīsus noskalo vairākos ūdeņos, līdz skalojamais ūdens vairs nav balts. 2 sīpolus nomizo, sakapā. Ķiploku nomizo un kopā ar zaļumiem un čili piparu sakapā.

Sīpolus nelielā eļļas daudzumā apcep līdz pirmajam brūnumam. Pievieno tomātu pastu, izkarsē to, pielej dažus kausiņus buljonu un sautē 15 minūtes. ja nepieciešams, pielej vēl buljonu. tad uzkaisa karoti miltus un maisot karsē vēl minūti. Gatavo sīpolu sautējumu atliek malā.

Kad gaļa gatava – sīpolu un burkānus izmet, gaļu izņem. To vietā buljonā liek rīsus un vāra 15 minūtes. Tikmēr gaļu atkaulo, sagriež, un liek atpakaļ katlā. Pievieno riekstus, čili, hmeļi-suneļi, aso piparu, zaļumus un ķiplokus, sāli. Pieliek sīpolu sautējumu.

Kā parasti, man ir atkāpes no oriģinālās receptes. Nebija ne čili granulu (aizstāju ar svaigu aso piparu), ne tkemali (aizstāju ar baltvīna etiķi, jo sapratu, ka tas pamatā dod skābumu). Tomēr kopumā, šajā mirklī pagaršojot, trūka stiprums. Tāpēc pieliku divas karotes kolēģes dāvināto Svaneti sāli un izteiksmīgumam karoti  brūnā niedru cukura. Jāsaka, ka uzreiz parādījās tā garša, kuru biju iedomājusies. Bet nu pabeigsim vārīt…

Pagaršo zupu, pievieno sāli, cukuru, pielej etiķi. Katlam uzliek vāku un atstāj ievielkties uz 20-30 minūtēm. Pasniedzot pārkaisa ar valriekstiem, zaļumiem.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here