Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Ceptie gardumi
  • Cepumi un plātsmaizes
  • Virpuļu cepumi
Cepumi un plātsmaizes, Receptes
August 3, 2018

Virpuļu cepumi

virpulu_cepumiRīgas piena kombināts kādreiz ir bijis plaša profila uzņēmums – tur ir bijis arī konditorejas cehs, sulu ražotne. Tā kā papiņš tur strādāja, tad viņam atnesot mājās, pirmo reizi pagaršoju cepumus, kas divkrāsaini savijušies spirālē – plāni, kraukšķīgi ne lielāki par vienlatnieku. Vēlāk, pērkot tos citur, gandrīz vienmēr bija vilšanās, jo tie bija biezi, ar margarīna garšu, sausi. Tagad pati varu taisīt tik plānus un virpuļainus, cik vien spēks un pacietība 🙂

200g saldkrējuma sviests, 150g cukurs, 1,5tk vaniļas cukurs, 1 neliela ola, 300+30g milti, 30g kakao

Sviestu atlaidina istabas temperatūrā, pievieno cukuru un sakuļ, līdz masa kļuvusi gaisīga un gaiša, cukurs gandrīz izkusis, bet pagaršojot vēl ir jūtami kristāliņi, ieputo olu. Iejauc vaniļas cukuru, iesijā 300g miltus un visu ātri sajauc.

Gatavo mīklu sadala divās vienādās daļās. Vienai iejauc kakao, otrai atlikušos 30g miltus. Katru daļu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī uz 30 minūtēm.

Sagatavo divas cepampapīra loksnes aptuveni 40x40cm. Kad mīkla atdzisusi, to liek katru uz savas papīra loksnes un uzmanīgi izrullē ~4-5mm biezumā, ievērojot papīra formu. Mīkla rullēšanas laikā var plīst – droši ar pirkstiem to pielabo. Kad abas mīklas bumbas izrullētas, tās uzklāj vienu virs otras ar papīra palīdzību, piespiež un viegli pārrullē, lai plāksnes savā starpā labāk saķertos. Virsējo papīra loksni noņem, mīklas maliņas nolīdzina un, palīdzot ar apakšējo papīra loksni saveļ ritulī. Gatavo ruleti ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī uz 40min atdzist.

Sagatavo cepamo plāti – izklāj ar cepamo papīru. Atdzisušo mīklas rulli ar plānu asu nazi griež pēc iespējas plānākās ripiņās (2-3mm) un cep 180 grādos 15 minūtes. Gatavus atdzesē uz restītēm.

No dotajiem daudzumiem man sanāk aptuveni 60 cepumi, katrs četru centimetru diametrā.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
mājas cepumišokolādes cepumisviesta cepumi

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here