Vienmēr liekas, ka tas, kā ir darīts bērnībā, ir vienīgais pareizais veids. Pieaugot saproti, ka citiem tieši tāpat šķiet, tikai par viņu lietām un veidiem. Tā man joprojām saldās desas vienīgā un iespējamā variācija ir tāda, kādu taisīja mamma – ar cepumiem, skābenu marmelādi, kakao un nekas vairāk!
1gl cukurs, 2 olas, 150g sviests, 50g kakao pulveris, 400g Selgas tipa cepumi, 200g skābena marmelāde (piemēram Gundega)
Cepumus salauž mazos gabaliņos, daļu sarīvē, vai sasmalcina virtuves kombainā. Marmelādi sagriež mazos gabaliņos un sajauc ar cepumiem. Olas saputo ar cukuru, liek katliņā, pievieno sviestu un nepārtraukti maisot karsē līdz sviests izkusis. Pievieno kakao, vienmērīgi iemaisa. Vēl siltu visu masu pārlej cepumiem un marmelādei, kārtīgi sajauc.
Nogriež folijas gabalu ~1m garumā, pārloka dubultā. Vidū gareniski liek sagatvoto masu, ar mitrām rokām izveido formu un stingri ietin folijā. Liek ledusskapī sasting uz vismaz 3h. Gatavu sagriež šķēlēs.
Šajā receptē trūkst gaļas…. 😀
Var pievienot riekstus un cerēt, ka tie būs ar gaļas piedevu kā dažreiz gadās “Serenādēs” 😉