Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Citi ēdieni
  • Ātri gatavojams
  • Mini picas ar biezpienu un sieru
Ātri gatavojams, Citas, Citi, Dažādas maizītes, Receptes
August 3, 2018

Mini picas ar biezpienu un sieru

mini_pizzaMūsu bērnu dārzā ir tradīcija pēc svētku koncertiem nedaudz pasēdēt un vienmēr ir kāds groziņš nepieciešams. Nu jau bērns ir pietiekami liels un priecīgi paziņoja ka šoreiz grib mazas piciņas. Bērna vēlme šajā ziņā ir jāievēro 🙂

500ml silts ūdens, 1l kviešu milti, 4tk sausais raugs, 2tk cukurs, 2tk sāls, 3ēd.k. pilngraudu milti, 200g biezpiens, 300g labi kūstošs siers, 5 ēd.k. majonēze vai pašķidrs skābais krējums, 2tk picas garšviela, cīsiņi pēc izvēles (~200g)

Miksera bļodā liek kviešu miltus, sauso raugu, cukuru un sāli. Mikserim izvēlas mīklas mīcāmo āķi un mazā ātrumā sajauc sausās sastāvdaļas. Turpinot jaukt lēnā stŗukliņā lej ūdeni, līdz maisījums sāk velties bumbā un izskatīties pēc mīklas. Ņem ārā no bļodas, mīca ar rokām 1-2 minūtes līdz mīklas bumba ir stingra un gluda. Ja mīkla vēl līp pie rokām, var pievienot vēl pāris ēd.k. miltus vai arī iesmērēt rokas ar visparastāko cepamo eļļu.

Karstumizturīgā bļodā iekaisa karoti miltu, pārliek mīklas bumbu, apkaisa ar vēl vienu karoti miltu, apsedz ar kokvilnas salveti. Cepeškrāsni noregulē uz 100C grādu temperatūru, izslēdz. Tajā ievieto apsegto mīklas bļodu uz 30 minūtēm.

Kad mīkla dubultojusies apjomā, to ņem ārā, cenšoties pārlieku nemīcīt, sarullē garā desā, ko sagriež 30 vienādos gabaliņos. Trīs cepamās plātis izkaisa katru ar 1ēd.k. pilngraudu miltiem. Katru mīklas gabaliņu izrullē ~7-8cm diametra aplī un liek uz izkaisītās plāts.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 225C grādiem. Sieru sarīvē uz smalkās rīves, pievieno biezpienu, picas garšvielas un majonēzi vai krējumu. Ar dakšiņu visu maisa, līdz masa ir sajaukusies un pēc biezuma līdzinās pastētei. Cīsiņus sagriež plānās šķēlītēs. Ar tējkaroti liek siera masu uz katra mīklas plācenīša un izlīdzina, ja nepieciešams, ar pirkstiem. Izkārto cīsiņu šķēlītes. Cep cepeškrāsnī 225C karstumā 15 minūtes, pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē.

Jāsaka, ka bez cīsiņiem garšo labāk, bet bērna vēlme bija, lai ir ar mazajām desiņām, kas arī netika liegts. Cepot picu virsiņas var sākt burbuļot un iespējams pat notecēt gar malām – tas ir normāli, viss kūst 🙂 Tāpat arī labāk pannas izkaisīt ar pilngraudu miltiem, jo tie tik ātri nesadeg un neatstāj uz picu apakšām baltus birstošu putekļus, kā tas ir parasto miltu gadījumā. Negribētu ieteikt lietot cepampapīru, jo tad mīklas apakšiņas nebūs tik kraukšķīgas.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
mini picapicas mīklapicas pamatnepicmaizītes

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here