Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Gaļa
  • Liellopa gaļa
  • Lazanja
Liellopa gaļa, Maltā gaļa, Pasta (makaroni)
5 August 2015

Lazanja

LazanjaLazanja ir laikietilpīgs ēdiens, bet kopumā nav sarežģīti gatavojama. 

12 lazanjas plāksnes (nevārītas), 60gr rīvēts cietais siers, tainstūra cepamais trauks (~30x20cm)
Gaļas mērce: 0.5kg malta liellopa gaļa, 300g burkāni, 200g sīpoli, 2gb seleriju kāti, 2 ēd.k. tomātu pasta, 2 ēd.k. olīveļļa, 250ml sauss baltvīns, 750ml ūdens
Baltā mērce: 30g sviets, 3 ēd.k. milti, 0.75l piens, 60g rīvēts cietais siers, sāls, muskatrieksts

Gatavošanu sāk ar gaļas mērci. Burkānus sarīvē, sīpolus un selerijas kātus smalki sakapā. Malto gaļu kārtīgi sacep uz pannas un pārliek sautējamā katlā. Tajā pašā pannā uzkarsē eļļu un sacep dārzeņus, līdz zeltaini. Pievienot tomātu pastu un maisot cep vēl 2 minūtes. Pievieno apceptajai gaļai, pielej vīnu, ūdeni, izmaisa un sautē 30 minūtes.

Tikmēr gatavo balto mērci. Uz ļoti tīras nepiedegošās pannas vai mērču pannā izkausē sviestu. Iesijā miltus un maisot apcep, līdz zeltaini. Samazina karstumu līdz minimumam un, nepārtraucot maisīt, pakāpeniski lej klāt pienu. Ik pa brīdim izmaisot/izspaidot miltu kunkulīšus, līdz viss piens pieliets. Maisot karsē, līdz mērce kļūst biezāka – aptuveni skābā krējuma konsistencē.
Mērci noņem no plīts un tajā iemaisa rīvēto sieru, sāli un muskatriekstu pēc garšas.

Kamēr mērces karstas, cepamajā traukā lej kausiņu gaļas mērces, pārklāj ar lazanjas plāksnēm (4gb), uzlej gaļas mērci, to pārlej/pārsmērē ar balto mērci, liek atkal lazanjas plāksnes, gaļas mērci, balto mērci utt. Pēdējai kārtaivirs plāksnēm lej tikai gaļas mērci un pārkaisa ar rīvēto sieru.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180C. Lazanju cep 25-30 minūtes vidējā nodalījumā. Pirms pasniegšanas atpūtina ne mazāk kā 10 minūtes, lai būtu vieglāk sagriezt.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
baltā mērcebešamellazanja

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here