Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Gaļa
  • Cūkgaļa
  • Štovēti skābi kāposti
Cūkgaļa, Kāposti, Tradicionāli ēdieni
July 22, 2015

Štovēti skābi kāposti

Kas gan ir tradicionāla latvieša galds bez štovētiem skābiem kāpostiem? Pareizi – nekas! Vismaz 1x gadā uz Ziemassvētkiem visi tos gatavo. Ja paši nē, tad nopērk gatavus un uzsilda. Tā kā nevieni no pirktajiem gatavajiem kāpostiem man neliekas ēdami, tad nekas cits neatliek kā gatavot pašai.

1,5kg skābu kāpostu, 8 piparu graudiņi, ½ žāvēts/kūpināts cūkas stilbiņš bez kaula vai 1 žāvēts/kūpināts cūkas vaidziņš, 2 palieli sīpoli, gabaliņš svaigas cūkas gaļas, cukurs, sāls, sojas mērce

Kāpostus pārliek kādā traukā un novērtē to stāvokli. Ja ēvelējums ir rupjš, sagriež kāpostus smalkāk.

Uz pannas uzlej nedaudz eļļas vai cūku tauku, liek kāpostus pa daļām virsū (man uz pannas “uziet” ½ kg kāpostu). Uz katru daļu liek 1 ēd.kar. cukuru (es lieku farīncukuru- nav tik sīrupaini salds). Ja kāposti ļoti skābi, cukuru var pielikt vairāk. Visu samaisa, sacepina līdz kāposti sāk mainīt krāsu. Pārliek katlā.

Starp kāpostu kārtām liek lielos gabalos sagrieztu svaigo gaļu un žāvēto, iebirdina piparu graudiņus.

Uz pannas uzlej pāris glāzes ūdens, novāra pannā palikušo labumu un pārlej kāpostiem. Liek uz mazas uguns zem vāka sautēties.

Ik pa brīdim apmaisa, jo ātri mēdz piedegt. Ja ūdens ir novārījies, bet kāposti vēl nav gatavi – pielej vēl glāzi.

Kad kāposti pēc garšas gandrīz gatavi, sagriež kubikos sīpolu, apcep kopā ar tējkaroti cukura, šķipsnu sāls un tējkaroti sojas mērces, liek klāt kāpostiem. Štovē pilnībā mīkstus.

Procesu var atvieglot:  liekot čuguna pīlē un sautējot cepeškrāsnī ~150° karstumā. Tad kāposti īpaši nav jāpieskata. Uz beigām, kad mīksti, noņem vāku un novāra lieko šķidrumu, lai kāposti būtu viegli, brūni un irdeni.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
sautētiskābēti kāpostiskābi kāpostištovēti

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here