Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Ceptie gardumi
  • Kēksi un mafini
  • Burkānu kūka
Kēksi un mafini, Kūkas un tortes, Receptes
August 3, 2018

Burkānu kūka

???????????????????????????????

Reizēm krēmi un glazūras spēj izbojāt lielisku biskvītkūku tikai ar savu klātbūtni, jo šķiet: “Nu gan ir par daudz!”. Lai labs labu nemaitātu, šo burkānkūku es negribu pat ar pūdercukuru apkaisīt. 

100g valrieksti, 400g burkāni, 260g milti, 1tk soda, 1,5tk cepamais pulveris, 0,5tk sāls, 1,5tk kanēlis, 4 lielas olas, 300g cukurs, 1 glāze eļļa, 2tk vaniļas cukurs

Burkānus smalki sarīvē (līdzīgi kā kartupeļu pankūkām). Valriekstus apgrauzdē, smalki sakapā. Miltus sajauc ar kanēli, sāli, sodu un cepamo pulveri.

Olas viegli sakuļ, pievieno cukuru un puto 3-4minūtes, kamēr masa gaiša un palielinājusies apjomā. Tievā strūkliņā, nepārtraucot putošanu pievieno eļļu, vaniļas cukuru. Pievieno miltu maisījumu un sakuļ līdz masa viendabīga. Iejauc burkānus un apgrauzdētos riekstus.

Cepamo formu ar noņemamām malām ietauko, tajā ielej un izlīdzina sagatvoto mīklu. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180C, kūku cep vidējā nodalījumā 50-60min, līdz virsa kļuvusi brūna, bet iedurtais bambusa kociņās iznāk ārā sauss un tīrs. Izņem no formas, atdzesē.

Patiks pat burkānu nemīlētājiem, jo burkānus praktiski neredz un nejūt.

 

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
biskvītsburkānkūkaburkānu ēdieni

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here