Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Zivis un jūras veltes
  • Tomātos sautēta menca ar timiānu
Zivis un jūras veltes
2 February 2011

Tomātos sautēta menca ar timiānu

Mamma mencu gatavoja vienkārši – sagrieza gabaliņos, apviļāja miltos un olā un sacepa uz pannas. Pa vienkāršo un trekno. Tā kā zivis ēdu ļoti reti, man gribas ko īpašāku, turklāt pašlaik ir nepieciešamība arī pēc liesāka pagatavošanas veida. Tā nu tapa divējādas mencas vienā traukā. Viena ar austrumu, otra ar Vidusjūras piešprici.

0,5kg menca, 400g tomāti savā sulā, 1ēd.k. eļļa, 1 sīpols, 1tk brūnais cukurs, 1ēd.k. sojas mērce, daži zariņi timiāns

Mencu notīra, nogriež spuras un asti. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Pannā sakarsē eļļu, liek cepties sīpolus, kamēr zeltaini (~5min). Pievieno tomātus, cukuru un sojas mērci, no zariņiem noņem timiāna lapas un arī pievieno. Visu pavāra 2 minūtes.

No follijas pagatavo laiviņu. Tajā liek 1/3 mērces. Ievieto zivi. Tās atvērumā liek otru 1/3 mērces un pārklāj ar atlikušo. Folliju brīvi pārloka un saspiež. Cep cepeškrāsnī 200° aptuveni 20min.

Gatavu pasniedz tajā pašā folijas laiviņā. Sanāk 2 porcijas ar aptuveni 180kcal katrā.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
mencazivs cepeškrāsnī

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here