Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Gaļa
  • Liellopa gaļa
  • Alū sautēta liellopa gaļa
Liellopa gaļa
12 January 2011

Alū sautēta liellopa gaļa

Biju nolēmusi, ka šodien man būs cepti dārzeņi vakariņās, bet nez no kurienes ledusskapī uzradās liellopa mīkstums. Nācās veikli pagatavot kaut ko labu un mutē kūstošu.

½ kg liellopa gaļa, 2 glāzes tumšais alus, 3 daiviņas ķiploks, 3 burkāni, 3 sīpoli, 3 zariņi timiāna, 2 lauru lapas, 2 ēd.k. milti, 1-2tk piparu maisījums, 1tk sāls, 70g sviests, sauja sasmalcinātu pētersīļu zaļumu

Gaļu sagriež gabaliņos, ierīvē ar izspiestu ķiploku, pārlej ar glāzi alus un marinē 2 stundas. Nomizo un sagriež burkānu un sīpolus. Miltus sajauc ar piparu maisījumu un sāli.

Gaļu izņem no marinādes, nosusina virtuves dvielī. Rūpīgi sajauc ar miltiem, lai visi gabaliņi būtu panēti. Dziļā katlā izkausē 1/3 sviesta, uzkarsē. Liek cepties pusi gaļas vienā kārtā, apgrozot, kamēr ta kļūst vienmērīgi brūna, izņem un noliek malā. To pašu atkārto ar otru pusi gaļas. Izkausē atlikušo sviestu, un apcep tajā burkānus un sīpolus. Kad tie sāk apbrūnēt, liek atpakaļ gaļu, pārlej ar marinādi un otru glāzi alus. Pievieno lauru lapas, timiānu. Ļauj uzvārīties, aizvāko un pārliek cepeškrāsnī. Sautē 1,5h.

Pasniedz ar krāsnī ceptiem kartupeļiem vai grauzdētu maizi, apkaisītus ar pētersīļiem.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
alusliellopa gaļasautējums

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here