Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Gaļa
  • Cūkgaļa
  • Cauraudža cepetis
Cūkgaļa
11 January 2011

Cauraudža cepetis

Cepetim vislabākais gabaliņš ir kakla karbonāde. Sanāk mīksts, sulīgs un garšīgs. Tomēr, ja cūkgaļu ņem lielos gabalos, tad trāpās arī citi labi cepami gabali. Viens no tiem ir pavēdere.

Pavēdere ir gandrīz kā krūtiņa, tikai bez kauliem (ribām) un kādreiz skaitījās mazvērtīgs gabals – kūpinātā veidā vienmēr bija krietni lētāka kā krūtiņa, svaigā: satīta ruļļos tirgojās ruletēm par lētu naudu. Garšas ziņā un struktūras nekādu lielu atšķirību neredzu, vienīgi, krūtiņa varbūt ir stingrāka. Acīmredzot arī tirgotāji sapratuši, ka lielas atšķirības nav un ar katru gadu cenu starpība izlīdzinās 🙂

1,5kg cūkas cauraudzis – vēlams garens gabals, lai vēlāk varētu griezt glītās šķēlēs, 3ēd.k. sojas mērce, 3 ēd.k. medus, 3 daiviņas ķiploks, 3tk šašlika garšviela, ½ apelsīna sula, 1/2tk drupināti pipari

Marinādes sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā un ar to ierīvē gaļu. Gabalu cieši ietin pārtikas plēvē un marinē nakti ledusskapī. Cepamo plāti izklāj ar foliju, liek gaļu un uzloka malas un galus uz augšu. Cepeškrāsni uzsilda līdz 250°, liek gaļu cepties 20min līdz tā iegūst brūnu garoziņu. Tad pārloka folliju un cep 200° 40min. Pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē, sagriež šķēlēs.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
cauraudziscepetiscūkgaļamarināde

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here