Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Uzkodas
  • Dažādas maizītes
  • Ceptās desu un siera maizītes
Dažādas maizītes
July 27, 2015

Ceptās desu un siera maizītes

 

IMG_4529

Patiktu gan bērniem kā variācija par picu, bet bērnu tēviem kā pamatīgs piegraužamais alum.

500g maizes miltu maisījums, 300g žāvētas desiņas, 50g sviests, 1 daiviņa ķiploks, 6 zari lociņi, 200g Čedaras siers, milti

Maizes miltu maisījumu var izvēlēties pēc savām vēlmēm – baltmaizi, pilngraudu, ar sēklām vai graudiem. No tā sagatavo mīklu atbilstoši norādēm uz iepakojuma, ievieto lielā bļodā, apsedz un atstāj uzrūgt/uzbriest.

Žāvētas desiņas jāņem atbilstoši plānotajiem ēdājiem – bērniem maigākas, pieaugušajiem asākas. Tās sagriež 0.5cm biezās šķēlēs. Sviestu izkausē, tajā iespiež ķiploka daiviņu un ļauj atdzist. Sieru sarīvē, lociņus sakapā.

Mīklu izrullē 30x50cm lielā kvadrātā un pārsmērē ar pusi no izkausētā sviesta, pārkaisa ar lociņiem, sieru un desiņām. Sākot no garākās malas cieši sarullē. Sagatavoto ruleti ar asu nazi sagriež 12 gabalos.

Kēksiņu (mafinu) pannu izsmērē ar atlikušo sviestu, izkaisa ar miltiem un katrā nodalījumā liek vienu rullīti ar griezuma vietu uz leju. Pārslaka ar atlikušo sviestu, pārklāj ar paŗtikas plēvi un atstāj siltā vietā uzrūgt uz ~30minūtēm.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200C grādiem, rullīšus cep 20-25 minūtes līdz zeltaini. Pēc izņemšanas no krāsns 10 minūtes atdzesē formā, pēc tam ņem ārā.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
karstās maizītespicapicmaizītessiermaizes

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here