Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Ceptie gardumi
  • Cepumi un plātsmaizes
  • Sviesta cepumi
Cepumi un plātsmaizes, Receptes
August 3, 2018

Sviesta cepumi

IMG_4566

Vieni no visvienkāršakajiem un garšīgākajiem cepumiem!

225g atlaidināts sviests, 150g cukurs, 1liela ola, 1tk citrona miziņa, 1tk vaniļas cukurs, 300g milti, 1/4tk sāls

Saputo sviestu ar cukuru līdz masa gaiša un palielinājusies apjomā, cukurs izšķīdis. Ieputo olu, citrona miziņu un vaniļas cukuru.

Atsevišķā traukā sajauc miltus un sāli, kurus pakāpeniski iejauc sagatavotajā sviesta masā, līdz tā kļūst viendabīga un veidojama ar rokām.

Gatavo mīklu sadala divās daļās, katru izrullē aptuveni 4cm diametra rullī, kuru viegli saplacina, lai veidotos taisnstūra forma. Katru atsevišķi ietin pārtikas plēvē un ieliek vēsumā (ledusskapī) vismaz uz divām stundām vai pat visu nakti sastingšanai. Kad mīkla ir sastingusi, to iztin no plēves un ar asu nazi sagriež 3-5mm biezās šķēlēs, kuras kārto uz ar cepampapīru izklātas plāts, starp cepumiem atstājot 4-5cm lielas atstarpes.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180c grādiem. Liek sagatavoto plāti vidējā nodalījumā un cep 10-15minūtes vai kamēr maliņas sāk viegli brūnēt.

Ja ir vēlēšanās, cepumus pirms likšanas krāsnī var apsmērēt ar vienu olbaltumu, kas sakults ar vienu tējkaroti ūdens, un apkaisīt ar dekoratīvajiem cukura kristāliem vai drupinātiem riekstiem.

Uzglabāšana: Gatavos cepumus sausā vietā var uzglabāt pat dažas nedēļas, bet sagatavoto mīklu, ietītu pārtikas plēvē saldētavā glabāt pat līdz diviem mēnešiem.

 

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
dāņu cepumimājas cepumisviesta cepumi

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here