Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Graudaugu ēdieni
  • Rīsi
  • Rīsi ar jūras veltēm
Rīsi, Zivis un jūras veltes
July 27, 2015

Rīsi ar jūras veltēm

Jau kādu mēnesi saldētavā savu kārtu gaidīja paciņa ar jūras velšu kokteili, bet mana iedvesma devusies ilglaicīgās brīvdienās un nemaz negribēja strādāt. Vakar gan sakārdinājos un beidzot atradu tām lielisku pielietojumu.

2 ēd.k. eļļa, ½ sīpols, ½ dzeltenā paprika, ½ sarkanā paprika, 1 daiviņa ķiploks, 125g apaļie rīsi, 400ml karsts sakņu vai vistas buljons bez specifiskām garšvielām, šķipsniņa safrāns, 200g jūras velšu kokteilis (saldēts), sula no ¼ neliela citrona, pētersīļu zaļumi pasniegšanai

Ieliek atkausēties jūras veltes. Sīpolu nomizo, smalki sakapā. Ķiploku saspiež, abām paprikām izņem sēklas, sagriež strēmelēs. Sagatavo buljonu (es izmantoju Maggi vistas buljona kubiņu).

Sautējamā pannā uzkarsē eļļu, liek sautēties sīpolu 2 minūtes. Pievieno papriku un ķiplokus, apcep 5 minūtes. Uzkaisa rīsus un maisot cep 1-2 minūtes, līdz vienmērīgi sajaukušies un izkarsuši.

Uzlej karstu buljonu, pievieno safrānu, uzvāra. Tad samazina karstumu, lai viss lēnām vārītos un regulāri apmaisot karsē ~20 minūtes, līdz rīsi uzsūkuši šķidrumu un ir mīksti.

Pievieno jūras veltes, citrona sulu un maisot cep, līdz viss ir izkarsis un gatavs. Pasniedzot pārkaisa kapātus pētersīļu zaļumus.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
jūras veltes mošķipaeljarīsi

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here