Zinu jau zinu – soļankai vajag gaļu, nieres un citus brīnumus, bet man nieres un to vārīšanas apraksts neizraisa nekādu vēlmi pamēģināt uztaisīt visu pa īsto. Tāpēc vāru ātru, vieglu variantu, kas garšo lieliski, un nemaz nesūdzos 🙂

300g liesa gaļa, 4 lieli sīpoli, 3-4 marinēti gurķi, 3 ēd.k. tomātu pasta, 2 lieli kartupeļi, 2 mednieku desiņas, bundžiņa melnās olīvas, 1/2 citrons, sāls, pipari, eļļa

Vāra buljonu. Katliņā uzvāra ūdeni un liek vārīties gaļu. Pēc 5min vārīšanās gaļu izņem, ūdeni nolej, gaļu un katliņu nomazgā aukstā ūdenī. Gaļu liek atpakaļ katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, pieliek 1 nomizotu sīpolu, sāli, samazina karstumu un vāra mīkstu ik pa brīdim noputojot.

Sagatavo sastāvdaļas. Sīpolus nomizo, sagriež pusripiņās, gurķus salmiņos, kartupeļus nomizo un sagriež stienīšos, mednieku desiņas ripiņās, citronu sagriež pusripiņās.

Vāra zupu. Kad gaļa gatava, to kopā ar sīpolu izņem no buljona. Tajā ieber kartuepļus un vāra gandrīz mīkstus. Tikmēr pannā sakarsē nelielu daudzumu eļļas un apcep sīpolus līdz tie caurspīdīgi. Pievieno gurķus, izkarsē, iemaisa tomātu pastu, atkal izkarsē. Kad kartupeļi vēlamajā mīsktumā, tiem pievieno apceptos dārzeņus. Vāra 10min.

Gaļu sagriež stienīšos un kopā ar mednieku desiņāma apcep uz pannas. Pievieno katla saturam kopā ar olīvām (ar visu šķidrumu), karsē 10 minūtes. Katliņu noņem no uguns, pievieno citronu, aizvāko un ļauj ievilkties 5-10min.