Tags

, ,

Jau kādu mēnesi saldētavā savu kārtu gaidīja paciņa ar jūras velšu kokteili, bet mana iedvesma devusies ilglaicīgās brīvdienās un nemaz negribēja strādāt. Vakar gan sakārdinājos un beidzot atradu tām lielisku pielietojumu.

2 ēd.k. eļļa, ½ sīpols, ½ dzeltenā paprika, ½ sarkanā paprika, 1 daiviņa ķiploks, 125g apaļie rīsi, 400ml karsts sakņu vai vistas buljons bez specifiskām garšvielām, šķipsniņa safrāns, 200g jūras velšu kokteilis (saldēts), sula no ¼ neliela citrona, pētersīļu zaļumi pasniegšanai

Ieliek atkausēties jūras veltes. Sīpolu nomizo, smalki sakapā. Ķiploku saspiež, abām paprikām izņem sēklas, sagriež strēmelēs. Sagatavo buljonu (es izmantoju Maggi vistas buljona kubiņu).

Sautējamā pannā uzkarsē eļļu, liek sautēties sīpolu 2 minūtes. Pievieno papriku un ķiplokus, apcep 5 minūtes. Uzkaisa rīsus un maisot cep 1-2 minūtes, līdz vienmērīgi sajaukušies un izkarsuši.

Uzlej karstu buljonu, pievieno safrānu, uzvāra. Tad samazina karstumu, lai viss lēnām vārītos un regulāri apmaisot karsē ~20 minūtes, līdz rīsi uzsūkuši šķidrumu un ir mīksti.

Pievieno jūras veltes, citrona sulu un maisot cep, līdz viss ir izkarsis un gatavs. Pasniedzot pārkaisa kapātus pētersīļu zaļumus.