Tags

, ,

IMG_4566

Vieni no visvienkāršakajiem un garšīgākajiem cepumiem!

225g atlaidināts sviests, 150g cukurs, 1liela ola, 1tk citrona miziņa, 1tk vaniļas cukurs, 300g milti, 1/4tk sāls

Saputo sviestu ar cukuru līdz masa gaiša un palielinājusies apjomā, cukurs izšķīdis. Ieputo olu, citrona miziņu un vaniļas cukuru.

Atsevišķā traukā sajauc miltus un sāli, kurus pakāpeniski iejauc sagatavotajā sviesta masā, līdz tā kļūst viendabīga un veidojama ar rokām.

Gatavo mīklu sadala divās daļās, katru izrullē aptuveni 4cm diametra rullī, kuru viegli saplacina, lai veidotos taisnstūra forma. Katru atsevišķi ietin pārtikas plēvē un ieliek vēsumā (ledusskapī) vismaz uz divām stundām vai pat visu nakti sastingšanai. Kad mīkla ir sastingusi, to iztin no plēves un ar asu nazi sagriež 3-5mm biezās šķēlēs, kuras kārto uz ar cepampapīru izklātas plāts, starp cepumiem atstājot 4-5cm lielas atstarpes.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180c grādiem. Liek sagatavoto plāti vidējā nodalījumā un cep 10-15minūtes vai kamēr maliņas sāk viegli brūnēt.

Ja ir vēlēšanās, cepumus pirms likšanas krāsnī var apsmērēt ar vienu olbaltumu, kas sakults ar vienu tējkaroti ūdens, un apkaisīt ar dekoratīvajiem cukura kristāliem vai drupinātiem riekstiem.

Uzglabāšana: Gatavos cepumus sausā vietā var uzglabāt pat dažas nedēļas, bet sagatavoto mīklu, ietītu pārtikas plēvē saldētavā glabāt pat līdz diviem mēnešiem.