spinatu_piradzini

Kad speķis par treknu un siers par sāļu, tad jāķeras pie vieglāka pīrādziņu pildījuma.

6 plāksnes saldētas kārtainās mīklas, 400g saldētu sasmalcinātu spinātu, 1 galviņa ķiploku, 200g brinzas, 1/3 tk rīvēta muskatrieksta, 1 olas dzeltenums, 1 ēd.k. sviests, 2 olas pārsmērēšanai

Izliek atlaidināties mīklu. Tikmēr gatavo pildījumu. Pannā izkausē sviestu, tajā liek nedaudz atlaidinātus spinātus, ar lāpstiņu izspaida un pasautē 5 minūtes, kamēr tie veido viendabīgu “putriņu”. Spinātu masai pievieno muskatriekstu, caur spiedi saspiestus ķiplokus. Visu cep vēl pāris minūtes līdz iztvaikojies liekais šķidrums (spinātu masā izveidojot bedrīti līdz pannas dibenam, tā nepiepildās ar šķidrumu). Visu pārliek bļodā, pierīvē brinzu, piejauc olas dzeltenumu. Nogaršo sāls daudzumu, jo daži sieri, kas tiek tirgoti kā brinza, nav ļoti sāļi. Ja nepieciešams, pievieno.

Atlaidinātās mīklas plāksnes izrullē plānos (~1mm) taisnstūros. Plāksni pārgriež gareniski uz pusēm, katru pusi šķērsām sagriež 3 vienādos četrstūros. To vienā pusē veic dažus iegriezumus. Uz neiegrieztās puses liek karoti pildījuma, pārloka pāri otru pusi, aizspiež maliņas.

Pīrādziņus kārto uz ar cepampapīru izklātas plāts, pārziež ar sakultu olu un liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep līdz pīrādziņi ir kļuvuši zeltaini.