Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Salāti
  • Spinātu-rukolas salāti ar tomātiem
Salāti
8 September 2011

Spinātu-rukolas salāti ar tomātiem

Rukola ir mans šīs sezonas atklājums. Līdz šim tikai lasījusi par to, veikalā nopētījusi spurainās lapiņas, bet tā arī nebija sanācis nogaršot. Šogad, kad to tirgū pārdod katrā otrajā stendā par draudzīgu cenu, pamēģināju un esmu sajūsmā!

100g spināti, 100g rukola, 50g parmezāns, 5 nelieli tomāti; Mērcei: 3 ēd.k. eļļa, 1 ēd.k. baltvīna etiķis, 2 daiviņas ķiploks, 5 lapiņas baziliks, nepilna ēd.k. brūnais cukurs, šķipsna sāls

Spinātus un rukolu noskalo, nožāvē un rupji sagriež. Tomātus sagriež daiviņās. Visu sajauc uz liela lēzena servējamā šķīvja, pārliek ar siera šķēlītēm un pārlej ar mērci.

Mērcei sakapā baziliku, saspiež ķiplokus. Liek bļodiņā eļļu, etiķi, cukuru un sāli, ar dakšiņu saputo līdz cietās daļas izšķīdušas un mērce kļuvusi viendabīga (no cukura tā paliek brūngana). Iemaisa ķiplokus un baziliku, atstāj ievilkties uz 5-10minūtēm.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Hobiji
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Medicīna
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

  • Ir labi, kad dienas kļūst garākas, un vakaros var izmukt ārā. https://t.co/KCCJRoJC6r13 days ago
  • Drīkst jau sākt "kur likt daudz vārītu olu"? ️️ Šī gada variācija - paprika. Pildījumā dzeltenums, nedaudz… https://t.co/z4mDjZKRh714 days ago
  • Just posted a photo https://t.co/T4csYvwOWJ18 days ago

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti