Uztura speciālisti man sistu pa pirkstiem par tik treknām un sālītām brokastīm, bet tamdēļ tās ir brokastis, ka pa dienu visu lieki uzņemto var notērēt vairāk pakustoties.

60g mazsālīts lasis, 200g IceBerg salāti, 1 tomāts, 5g cietais siers, 1ēd.k. eļļa, 1t.k. baltvīna etiķis, ½ citrona miza, naža gals  muskavado cukurs, šķipsna sāls, malti melnie pipari

Salātus nomazgā, nožāvē un saplucina vai sagriež. Tomātu sagriež uz pusēm, tad plakaniski vēlreiz uz pusēm un šķērseniski gabaliņos. Lasi sasmalcina tikpat smalki, cik tomātu. Traukā liek salātus, izkārto tomātus un lasi.

Mērcei sajauc eļļu, etiķi, garšvielas, pierīvē citrona miziņu, sieru. Visu sakuļ viendabīgā masā, pārlej salātiem, iecilā. Sieru var arī nejaukt mērcē, bet dekoratīvi pārrīvēt salātiem pirms pasniegšanas.

Daudzums sanāk 2 porcijas, katrā ap 160kcal. Lai brokastis būtu pilnvērtīgākas, klāt pasniedz pilngraudu maizi, sausmaizītes vai grauzdiņus.