Tags

Fenheli nopirku pateicoties Mēnessmeitēnam, kura apgalvoja, ka tam neesot nekāda īpašā garša. Pirmo, ko izmēģināju – salātus.

½ fenhelis, ¼ paprika, ½ Iceberg salātu galviņa, 2 ēd.k. linsēklas, 1ēd.k. baltvīna etiķis, 1tk franču sinepes, 1ēd.k. majonēze, 2ēd.k. eļļa

Fenhelim izgriež serdi un pārejo sagriež plānās daiviņās (iekšējā uzbūve atgādina sīpolu). Salātus sagriež vai saplucina sev tīkamos gabalos, papriku sasmalcina. Mērcei sajauc un saputo etiķi, sinepes, majonēzi un eļļu. Dārzeņus samaisa, pārlej un iecilā mērci. Uzkaisa linsēklas.

Par spīti solījumam, vismaz svaigā veidā fenhelim ir garša – nedaudz pēc anīsa.