Tags

,

Bērnībā pankūkas bija ikdienišķais gardums. Vismīļākās joprojām pārbērtas ar smalko cukuru, salocītas četrās daļās – neviena izvirtība ar banāniem, putukrējumiem, riekstiem utml, nestāv ne tuvu.

200g kviešu milti, 2gl piens, 4 olas, šķipsna sāls, 1ēd.k. cukurs, sviests cepšanai

Olas sakuļ ar sāli, cukuru. Pielej pienu, kuļot iesijā miltus un puto 5min. Atstāj uz 20-30 minūtēm uzbriest.

Pannu sakarsē, ātri iesmērē ar sviestu un ar kausiņu vienā pusē lej virsū mīklu. Vienlaicīgi pannu groza tā, lai mīkla vienmērīgi pa to notecētu. Cep līdz virsējā puse sāk savilkties, tad apgriež uz otru pusi.

Gatavās liek šķīvī un pārsedz ar otru šķīvi. Tas padara pankūkas mīkstākas, neļauj tām apkalst, un palīdz saglabāt tās siltas ilgāk.