Klasika tortēm, ruletēm, eklēriem un saldajiem groziņiem.

2 olas, 250ml saldais krējums, 200g nesālīta sviesta, 1 glāze cukurs, 3 ēd.k. milti, 1,5 ēd.k. kartupeļu ciete

Olas saputo ar cukuru, kamēr masa gaiša, palielinājusies tilpumā un cukurs izkusis. Pievieno miltus un kartupeļu cieti, saputo. Saldo krējumu uzvāra un, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, tievā strūkliņā pielej olu masu. Ūdens peldē vai uz neliela karstuma karsē visu līdz sabiezē līdz bieza skābā krējuma vai biezākai konsistencei (atkarīgs no miltu briedības pakāpes, olu lieluma utml). Liek vēsumā atdzist. Sviestu tur istabas temperatūrā. Kad krēma masa ir atdzisusi, liekot pa karotei klāt, saputo ar sviestu.