Tags

,

buttercream_roseŠāds jautājums man bija parādījies statistikā pie meklējumiem. Tad nu dalos pieredzē!

1. Vislabāk no svaiga, pārbaudīta un īsta lauku sviesta. Nesālīta un nekādā veidā neuzlabota piemēram ar mākslīgu dzeltenu krāsvielu.

2. Tā kā 1.punktā minēto sviestu ir grūti atrast un sanāk dārgi, jāpērk paciņu sviests – ar iespējami augstāku tauku procentu, nesālīts.

3. Pagaidām vienīgais, kurš nav jocīgi uzvedies, ir Valmieras zilajā paciņā. Citus nav izdevies atlaidināt tā, lai putojot nepaliktu kunkuļi. Turklāt no šī sviesta taisītajiem krēmiem nav margarīnainas piegaršas, kura mēdz būt citiem, it kā tīrajiem, sviestiem.

Ko nevajag izmantot krēmu gatavošanā?

1. Margarīnu – nevienu un nekādu. Garša nekāda, turklāt krēmam pēc dekorēšanas vēsumā ir jāsastingst. Margarīns jau ir ražots tā, lai izvelkot no ledusskapja būtu viegli smērējams, tātad mīksts.

2. Piena un augu tauku maisījumus. Skat, 1.punktu. Nevienam negaršo krēms, kas pa muti slīd kā ieziepēts – tieši tādu efektu dod visi sviesti, kam klāt eļļa.

Klasisks vārītais sviesta krēms

Cukura-sviesta krēms