Sāļie groziņi man ir viena no mīļākajām uzkodām, bet pašai taisīt vienmēr slinkums – mīkla jātaisa, formītēs jāspaida, beigās ārā kratot viņi ņem un sadrūp… Ar kārtainās mīklas groziņiem tā nenotiek!

1 plāksne saldētā kārtainā mīkla, ola pārziešanai, glāze 6cm diametrā, glāze 4-4,5cm diametrā

Plāksni nedaudz parullē plānāku un ar lielāko glāzi izspiež 6 apļus. 3 apļiem izspiež vidiņus ar mazāko glāzi. Lielos apļus liek uz pannas, pārziež ar sakultu olu, pārliek mīklas gredzenus, tā lai tie precīzi sakristu ar maliņām, pārziež ar olu un cep 200 grādos līdz groziņi pacēlušies un kļuvuši zeltaini. Ja pēc cepšanas viducītis ir pacēlies un augšu līdz ar maliņām – to uzmanīgi vēl karstu iespiež dziļāk. Gatavos groziņus atdzesē un pilda (var gan sāļu, gan saldu pildījumu, jo mīkla pati par sevi ir neitrāla).

Pāri palikušos mazākos aplīšus pārziež ar olu un cep kopā ar groziņiem. Gatavus atdzesē, pārgriež uz pusēm, apakšējo daļu pārsmērē ar kādu sāļo krēmu, uzliek augšiņu un gatavs!