Tags

, ,

Ķirbis ir fenomenāla oga. Reti kam tas garšo, bet gandrīz visi, kam pieejams kāds zemes pleķītis to iestāda. Šogad man ir viens mazs ķirbju likvidators, kam tas šķiet viena no garšīgākajām lietām pasaulē, bet arī viņš nespēj visu apēst, pirms tas sācis bojāties, tad nu arī mums, lielajiem, jāpieslēdzas.

Diemžēl pagrūti atrast „sāļo” ēdienu, kurā ķirbis negaršo pēc ķirbja. Viens no tiem bija ķirbju-ingvera zupa. Tagad esmu atradusi nākamo – ķirbju-siera pankūkas. Melošu, teikdama, ka specifisko garšu vispār nejūt, bet tā tomēr ir tik minimāla, ka šīs pankūkas saņem „ieskaitīts” no manis (iespējams, ņemot kādu labāku, izteiksmīgāku sieru, tā garša ķirbi nobendētu pavisam :)). Turklāt pagatavošana ir tik vienkārša, ka grēks neizmēģināt.

3 glāzes smalki rīvētu ķirbju, 1 glāze rīvēta siera (Krievijas, Holandes, Gouda utml), 1 glāze milti, 2 olas, garšvielas, sāls, eļļa cepšanai.

Sajauc rīvētu ķirbi ar sieru, olām, miltiem un garšvielām (pēc izvēles). Pannā sakarsē nedaudz eļļas, ar karoti ņem mīklu un liek pikas. Tās nedaudz izlīdzina un cep līdz paliek zeltaini brūnas. Pasniedz ar skābo krējumu, majonēzi vai kādu citu mērci pēc savas gaumes.