Tags

kartupelu-siera-pankukasMūsu mājās brīvdienu brokastus parasti ir ap 12:00 – laikā, kad darba dienās pusdienojam. Tāpēc tas ir labs attaisnojums brokastīs apēst pusdienas. 

500g karupeļi, 80g sīpoli, 100g Krieviejas/Holandes tipa siers, 3 olas, žāvēta krūtiņa, sāls, pipari, eļļa cepšanai

Kartupeļus un sīpolus nomizo. Kartupeļu un sieru sarīvē rupjās skaidās, sīpolu sagriež plānos ceturtdaļgredzenos. Visu sajauc ar olām.
Pannā sakarsē eļļu un ar karoti liek pankūku masu, izlīdzina 0.5cm biezumā un cep no abām pusēm brūnu – aptuveni 4 minūtes no katras puses. Gatavām uzkaisa sāli un piparus.
Plāni sagrieztas krūtiņas šķēles liek uz sausas, karstas pannas un cep no abām pusēm, līdz kļūst brūnas un kraukšķīgas. Liek uz salvetēm un nosusina liekos taukus.
Pasniedz ar svaigiem salātiem.