Kad persiki tik gatavi un sulīgi, jāpapildina piknika galds ar kūku, ko ir viegli paņemt līdzi, kas nebojāsies un nesalūzīs.
Salīdzinot ar citām kūkām un kēksiem, šī ir mīksta, sulīga, turklāt ar samazinātu taukvielu un cukura daudzumu – tikai 130g sviesta un 100g cukura uz lielo apaļo 25cm cepamo formu.
130g ļoti mīksts sviests, 100g cukurs, 3 olas, 350g biezais turku jogurts, 4-5 piles mandeļu esence, 260g milti, 0.5tk sāls, 1,5tk cepamais pulveris, 1tk dzeramā soda, 4gb persiki, 3ēd.k. brūnais cukurs, pūdercukurs pārkaisīšanai
Sagatavo 25cm diametra cepamo formu ar noņemamām malām – vai nu izpūš ar non-stick aerosolu vai arī izsmērē ar sviestu un apakšu izklāj ar cepampapīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180C.
Persikus nomizo (pavisam gataviem miza pati nāk nost, ja pavelk ar nazi; negatavākiem var to izdarīt ar kartupeļu mizojamo nazi). Sagriež nelielos gabaliņos un pagaidām noliek malā.
Lielā bļodā sviestu saputo ar cukuru, olām, mandeļu ekstraktu un jogurtu. Pievieno miltus, sāli, cepamo pulveri un sodu. Maigi samaisa, līdz viss ir sajaucies, bet nepārkuļ. Mīklu liek sagatavotajā formā, nolīdzina. Persikus sajauc ar brūno cukuru un vienmērīgi noklāj kēksa virsu.
Cep 50 minūtes, un gatavību pārbauda iedurot koka zobu bakstāmo – tam ir jāiznāk ārā tīram. Kad kēkss gatavs, to ar visu formu novieto uz dzesēšanas režģa un atdzesē. Pārkaisa ar pūdercukuru, pasniedz kopā ar putukrējumu vai saldējumu.