400g liellopu maltā gaļa, 1 daiviņa ķiploks, 1gl rīvēta parmezāna tipa siers, 2 šķēles baltmaize bez garozas, 1/2gl piens, 1ēd.k. eļļa, 500ml tomātu biezenis, 1gl gaļas buljons, 1/2ēd.k. + 1/2tk kaltēts baziliks, sāls, malti melnie pipari, 1/2 ēd.k. tumšais niedru cukurs

Kārtīgi samīca gaļu, sasmalcinātu ķiploku, sieru, 1/2tk baziliku. Baltmaizi aplej ar pienu un eļļu. Kad šķidrums uzsūcies to iemīca pie gaļas kopā ar sāli un pipariem. No iegūtās masas saveļ valrieksta lieluma lodītes.

Sautējamā pannā sajauc tomātu biezeni ar buljonu, atlikušo baziliku, sāli un cukuru. Visu vāra 10min. Tad lēnām ievieto bumbiņas un sautē 15-20min periodiski apgrozot.