Tags

, ,

Biju nolēmusi, ka šodien man būs cepti dārzeņi vakariņās, bet nez no kurienes ledusskapī uzradās liellopa mīkstums. Nācās veikli pagatavot kaut ko labu un mutē kūstošu.

½ kg liellopa gaļa, 2 glāzes tumšais alus, 3 daiviņas ķiploks, 3 burkāni, 3 sīpoli, 3 zariņi timiāna, 2 lauru lapas, 2 ēd.k. milti, 1-2tk piparu maisījums, 1tk sāls, 70g sviests, sauja sasmalcinātu pētersīļu zaļumu

Gaļu sagriež gabaliņos, ierīvē ar izspiestu ķiploku, pārlej ar glāzi alus un marinē 2 stundas. Nomizo un sagriež burkānu un sīpolus. Miltus sajauc ar piparu maisījumu un sāli.

Gaļu izņem no marinādes, nosusina virtuves dvielī. Rūpīgi sajauc ar miltiem, lai visi gabaliņi būtu panēti. Dziļā katlā izkausē 1/3 sviesta, uzkarsē. Liek cepties pusi gaļas vienā kārtā, apgrozot, kamēr ta kļūst vienmērīgi brūna, izņem un noliek malā. To pašu atkārto ar otru pusi gaļas. Izkausē atlikušo sviestu, un apcep tajā burkānus un sīpolus. Kad tie sāk apbrūnēt, liek atpakaļ gaļu, pārlej ar marinādi un otru glāzi alus. Pievieno lauru lapas, timiānu. Ļauj uzvārīties, aizvāko un pārliek cepeškrāsnī. Sautē 1,5h.

Pasniedz ar krāsnī ceptiem kartupeļiem vai grauzdētu maizi, apkaisītus ar pētersīļiem.