Cūkgaļas ruletes mājas kārtībā parasti gatavo no cūkas pavēderes – liels gabals ar ādu, kura satur kopā, bet treknums dod sulīgumu. Šoreiz pretēji tam, kā ir parasti, uztaisīju liesu cūkgaļas ruleti ar tikpat liesu pildījumu.

0,5kg garena, liesa gaļas gabala, sauja melnās olīves, 3-4 saulē kaltēti tomāti eļļā, 1 ēd.k. pesto, ķiplokpipari

Gaļas gabalu sākot no vienas garākās malas ar asu nazi griež vaļā plānā plāksnē. Plāksni izdauza ar gaļas āmurīti. Olīvas sakapā, tomātus smalki sagriež, visu sajauc ar pesto un smērē gaļas šķēlei uz vienas puses. Gaļu satin rullī, apslaka ar eļļu, kas palikusi no tomātiem, apbārsta ar ķiplokpipariem un ietin folijā. Liek līdz 230 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī, cep 30min. Folliju augšpusē atver, un ruleti vēl 10min grilē. Atdzesē, sagriež šķēlēs.