Tags

, ,

Pirmo reizi taisīju un sanāca ideāli – gaļas daudz, mīklas maz. Abi konstatējām, ka šie apēdas vairāk kā veikala, jo ir garšīgi un mīkla nesaķep mutē 🙂

Mīklai: 2 glāzes milti, 1/2 glāze ūdens, 1 ola, 2 ēd.k. eļļa, šķipsna sāls; Pildījumam: 150g liesa cūkgaļa, 1/2 sīpols, 1 daiviņa ķiploks, 2 ēd.k. piens, sāls, pipari, šķipsna oregano (raudene).

Miltos iejauc  ūdeni, olu, eļļu un garšvielas. Ātri samīca mīklā, kamēr nelīp pie pirkstiem, saveļ bumbā, apslaka ar ūdeni un noliek siltā vietā. Nedrīkst pārmīcīt, citādāk to nevarēs labi izrullēt – vilksies atpakaļ.

Gaļu, sīpolu un ķiploku samaļ. Pievieno garšvielas, pienu un mīca, kamēr masa viendabīga un vijīga. Ievieto ledusskapī nedaudz ievilkties.

Sāk rullēt mīklu. Tai jābūt tik plānai, ka gandrīz galdu var cauri redzēt. Ar glāzi izspiež mīklas apļus, ar tējkaroti liek gaļu, pārloka un aizlipina. Lai maliņas labāk turētos var apziest tās ar sakultu olu. Var izmantot arī padomjlaiku mantojumu – apaļu plāksni, kurā ir daudz caurumiņu. To pārklāj ar mīklu, pretī caurumiem liek pustējkaroti gaļas, pārklāj ar otru mīklas plāksni un norullē ar mīklas rulli.

Salipinātos pelmeņus liek karstā ūdenī, vāra, kamēr tie paceļas uz augšu, vāra vēl 5min.

Pāri palikušos pelmeņus liek uz miltiem apkaisīta šķīvja, dēļa vai plāts, pārkaisa nedaudz miltiem un liek saldētavā. Kad pelmeņi sasaluši, tos var pārlikt maisiņā.