Reizēm saņemu pārmetumus, ka pārāk samudrīju ēdienu ar saviem eksperimentiem. Lūk, vistas kotletes, tik vienkāršas, cik vien var būt. Tālāk katra paša ziņā, ar ko tās sabojāt 😉

2 vistas filejas, 5 vistu stilbi, 4 šķēles tostermaize bez garozas, 1/2 glāze piens, 1 ola, sāls, eļļa, sezama sēklas

Baltmaizi sadrupina, pārlej ar pienu, atstāj. Vistu stilbiem novelk ādu, gaļu nogriež. Fileju sagriež gabalos, visu gaļu samaļ. Pievieno sāli, izmērcēto maizi ar visu pienu, olu, samīca vijīgā mīklā.

Rīvmaizi sajauc ar sezama sēklām, pannā sakarsē eļļu. Ņem kotlešu masu, veido garenus plācenīšus, apviļā rīvmaizes maisījumā un cep no abām pusēm gaiši brūnus.

Ideālas savā vienkāršībā, ar izteiktu vistas garšu, kurai lielisku, nedaudz riekstainu, garšu dod sezama sēkliņas.