Tags

, , , ,

Citreiz ir tāds slinkums kaut ko darbietilpīgi gatavo brokastīs vai vakariņās, ka izlīdzos ar ātriem un vienkāršiem paņēmieniem. Viens no tiem – vienkāršā omlete.

4 olas, 4 cīsiņi, sauja zaļie zirnīši, 4ēd.k. auksts ūdens vai piens, 4ēd.k. kausētais siers, zaļumi, sāls

Olas saputo ar sāli un ūdeni vai pienu. Uz pannas sakarsētā taukvielā apcep zaļos zirnīšus un ripiņās sagrieztus cīsiņus. Pārlej ar saputoto olu, pārliek vāku un samazina karstumu līdz minimumam. Cep līdz omletes virspuse sarecējusi. Pārliek šķīvī, blāvo pusi pārsmērē ar kausēto sieru un pārkaisa ar zaļumiem.

Vēl viens no slinkajiem ēdamajiem ir hotdogi. Nav nekā vienkāršāka šajā pasaulē – nopērc bulciņas, cīsiņus, mērces un aidā!

Iepakojums ar hotdogu bulciņām, atbilstošs skaits cīsiņu, mērces pēc gaumes, piedevas

Te nu neizplūdīšu piedevu uzskaitījumos, jo ēdamais no sērijas ja jums mājās nekas nav, parakņājaties ledusskapī – derēs gan aizstavējies paprikas gabaliņš, lečo pārpalikumi, siera kriksis vai parasts sīpols. Visu izšķir gaume un iespējas.

Bulciņas gareniski iegriež, vienu malu atstājo nepārgrieztu. Atvērumā liek cīsiņu un gatavas bulciņas sakārto cepešpannā. Liek krasnī uz 10 minūtem, līdz desas izkarsušas un maizīte kraukšķīga. Kamēr silts, kārto piedevas, pārlej ar mērcēm un gatavs ir.

Arī bērnu pasākumiem noderēs – siltajās maizītēs katrs pats pēc savas izvēles var sakombinēt labumus. Šādā gadījumā gan labāk katru maizīti pirms sildīšanas ielikt folijas laiviņā – tā palīdzēs uztvert krītošo pildījumu un mērci ēdot, kā arī bērniem atgādināt veco labo nosaukumu – zemūdene.