Tags

, , ,

portobelloPortobello un arī šampinjoni pildītā veidā manā galdā parasti tiek celti kā uzkodas – mazas jaukas podziņas piepildītas ar garšvielotu sieru. Tomēr tās var būt arī lielisks pamatēdiens!

2 lielas portobello sēnes, 50g Čedaras siers, 1 neliels sīpols, 1/4 sarkanā paprika, 1 ola, 4ēd.k. saldais krējums, 10 šķēlītes vītināts bekons, 1tk eļļa

Sausas sēnes pārbauda, notīra iespējamos netīrumus. Izgriež kātiņus, izņem lapiņas. Sīpolus nomizo un sagriež pusripās. Pannā sakarsē eļļu, liek cepties sīpolus nelielā karstumā. Sēņu kātiņus sakapā salmiņos, papriku sagriež stienīšos. Tiklīdz sīpoli ir apcepušies caurspīdīgi un sāk brūnēt, pievieno sēnes, papriku un viegli apcep. Visu nedaudz atdzesē.

Bļodā sajauc sacepto dārzeņu maisījumu ar rīvētu sieru, saldo krējumu un olu. Sēnes novieto uz ar cepampapīru izkla’tas plāts un pirlda ar sagatavoto maisījumu. Pa virsu izvieto rozītēs satītas bekona šķēlītes.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220C, liek sēnes cepties vidējā nodalījumā uz 25 minūtēm.

Lai cik dīvaini nebūtu, bet šādā kombinācijā ēdiena sastāvdaļas vienlaicīgi ir arī tā garšvielas – sīpoli un paprika kopā ar kūstošo sieru nodrošina lielisku garšu un vienlaicīgi saglabā sēnes garšu. Tie aiztur un uzsūc no bekona tekošos tauciņus un tādejādi arī kļūst pietiekami sāļi.