avenu_kukaJau otro gadu dzīvojot bez virtuves un iztiekot ar veikala produkciju, esmu novērtējusi ne vienu vien gatavo kūku. Tomēr savas, lai arī vienkāršākas, vienmēr liekas īpašākas, jo tomēr savas.

Šī ātrā kūka varētu būt viena no pirmajām, ko bērni pagatavo paši.

500g biezs bezpiedevu jogurts, 3 ēd.k. pūdercukurs, 1 ēd.k. vaniļas cukurs, 2 glāzes avenes, 1 tortes pamatne groziņa formā, 2tk želatīns, 1/3 gl ūdens

Želatīnu glāzē aplej ar ūdeni, izmaisa un atstāj uzbriest. Tikmēr jogurtu sajauc ar pūder- un vaniļas cukuru. Ogas pārlasa, noņem bojātās daļas, bet nemazgā.

Glāzi ar želatīnu ieliek katliņā un katliņā ielej tik daudz ūdens, lai tas apņemtu glāzi želatīna augstumā. Liek karsēties uz maza karstuma periodiski apmaisot. Kad želatīns ir kļuvis caurspīdīgs un visi graudiņi izšķīduši, glāzi ņem ārā, nedaudz atdzesē. Pievieno jogurtu, izmaisa un visu kopā iejauc pārējā jogurtā.

Gatavajā groziņā lej jogurta masu, izlīdzina. Pa virsu izkārto avenes un liek ledusskapī uz 2h sastingt un atdzesēties.