Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Eksperiments
  • Eksperiments: @dienasedieni feinie gurķīši
Eksperiments, Konservējumi un marinējumi
8 September 2012

Eksperiments: @dienasedieni feinie gurķīši

Iedvesma: Par spīti sliktajai vasarai, dārzā gurķi tomēr kaut ko saražoja. Tiesa, ne pārāk glītās formās, ar lielām sēklām un visādi citādi vizuāli nepievilcīgi. Tomēr skopums neļāva tiem aiziet bojā un tieši laikā Dienas Ēdienos bija Jāņa Kaira Feinie gurķīši, kam tieši tādi gurķēni bija vajadzīgi.

Izpildījums:

750g lielu gurķu (var būt pārauguši, bet ne mīksti), 2 sīpoli, 2tk gaišo sinepju sēklas, 1tk sāls, 10g mārrutku sakne, neliela buntīte dilles, 300ml ūdens, 300ml garšaugu etiķis, 80g cukurs

Gurķus nomizo, gareniski sagriež četrās daļās, izņem sēklas un sagriež nelielos gabaliņos. Divus nelielus sīpolus (man bija 1gb, bet liels) nomizo, sagriež pusripās. Mārrutka sakni nomizo, sagriež plānās ripiņās, dilles parupji sagriež. Visu liek bļodā, sajauc ar sāli un sinepju sēklām, sapilda sterilizētās burkās (sanāk aptuveni trīs 0,5l burciņas).

Katliņā sajauc atlikušās sastāvdaļas, uzvāra un pārlej sagatavotajiem gurķiem. Burkas aizvāko, pasterizē. Jāglabā tumšā un vēsā vietā, pēc 3 nedēļām lietojami.

Rezultāts un secinājumi: Tā kā pēc pasterizēšanas viena burka turpināja dīvaini šņākuļot, to ieliku ledusskapī ātrākai apēšanai. Lai gan 3 nedēļas vēl nav pagājušas, ziņkārība guva virsroku, tāpēc atvēru pagaršot. Vajadzēja tomēr citu etiķi. Manis izmantotais paštaisītais garšaugu etiķis bija par stipru, skābu un šaubos vai tā ir lieta, ko izmainīs ilgstošāka noturēšana. Tomēr ir klusa aizdoma, ka etiķa-ūdens attiecība 1:1 arī ir par šerpu kā tāda – neesmu pārlieku etiķainu produktu cienītāja. Garša kopumā ir patīkama, līdzīga Latgales salātiem, tikai nav eļļainuma, bet cerētais asumiņš, pikantums, ko varētu gaidīt no mārrtukiem un sinepju sēklām, pagaidām vēl nav parādījies. Acīmredzot jāpagaida ilgāks laiks.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here