Skip to content
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti

Mājas sirds

par visu un neko
  • Home
  • Receptes
  • Dārzeņi un augļi
  • Kartupeļi
  • Smalkās kartupeļu pankūkas
Kartupeļi, Pankūkas, Receptes, Tradicionāli ēdieni
August 3, 2018

Smalkās kartupeļu pankūkas

Šodien skatoties Gandrīz ideālo vakariņu atkārtojumu, sakārojās kartupeļu pankūkas. Mūsmājās tās tiek gatavotas divos veidos – smalkās un rupjās. Smalkajām, kā jau pieņemts, kartupeļus sasmalcina putrā, kamēr rupjās ir tās, ko parasti dēvē par kartupeļu rostiem. Tā kā rupjās garšo tikai man, tad atkal gatavoju smalkās. Šīs ir pamatproporcijas, kam pēc vēlēšanās var pievienot rīvētu sieru, smalki sakapātus sīpolus, zaļumus, piespiest kādu ķiploka daiviņu.

2kg kartupeļi, 2 olas, 1gl piens, 1 ēd.k. sāls, eļļa. Papildaprīkojums: marle lielajos gabalos

Kartupeļus nomizo, sagriež, sasmalcina viendabīgā masā. Masu liek dubultā salocītā marlē un kārtīgi nospiež visu lieko šķidrumu atsevišķā traukā, līdz tā gandrīz pilnīgi sausa. Uzvāra pienu, pārlej masai un samaisa. Tikmēr šķidruma apakšā ir nostājusies kartupeļu ciete. Šķidrumu nolej, bet cieti pievieno kartupeļiem. Pieliek olas, sāli, visu kārtīgi izmaisa. Pannā sakarsē nedaudz eļļu, ar karoti virsū liek masu un izlīdzina. Cep no abām pusēm līdz zeltainas.

Sīkumi. It kā sīkumi, bet parasti ir divas lietas kas attur no šo pankūku gatavošanas – kartupeļu mizošana un rīvēšana. Ja bez mizošanas nekādīgi, tad rīvēšanu var atvieglot pavisam vienkārši. Kādreiz mamma izmantoja veco sulas spiedi Žuravinka, kas uzreiz atdalīja arī sulu, bet man tādas nav, līdz ar to lieku virtuves kombainā. Vispirms laižu caur smalko rīvi, bet bundulī ir ielikts asmenis, kurš sarīvētos kartupeļus uzreiz pārvērš smalkā masā.

Savukārt marli gabalos parasti var dabūt aptiekās. Tā noder ne tikai kartupeļu pankūku gatavošanā, bet arī sulas filtrēšanai, siera siešanai utt.

Parādi to citiem:
Share on Facebook Share
Share on TwitterTweet
Share on Pinterest Share
kartupeļu pankūkas

Post navigation

Previous Post
Next Post

Meklētājs:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
Ātri gatavojams
Briseles kāposti
Burkāni
Ceptie gardumi
Cepumi un plātsmaizes
Citas
Citi
Citi
Citi
Citi ēdieni
Cūkgaļa
Dārzeņi un augļi
Dažādas maizītes
Dzērieni
Ekskursijas
Eksperiments
Filmas
Gaļa
Graudaugu ēdieni
Gurķi
Jēra gaļa
Kabači un cukini
Kāposti
Kartupeļi
Kēksi un mafini
Ķirbji
Konservējumi un marinējumi
Kūkas un tortes
Kultūra
Liellopa gaļa
Maltā gaļa
Mērces
Mini uzkodas
Mūzika
Nejēdzības
Nopietni
Padomi
Pankūkas
Paprika
Pasta (makaroni)
Paziņojumi
Pīrāgi un pīrādziņi
Puravi
Putna gaļa
Putras
Receptes
Rīsi
Sajūtas
Salāti
Saldie ēdieni
Selerijas
Sēnes
Sīkumi
Sirdij
Svētki
Testēju
Tievētājas atskaites
Tomāti
Tradicionāli ēdieni
Uzgriežamie
Uzkodas
Zivis un jūras veltes
Zupas

Seko man:

Egita tvīto

Invalid or expired token.

Tēmas

Mājas sirds

par visu un neko
Back to top
Proudly powered by WordPress | Theme: Memory by GretaThemes.
Mājas sirds
  • Sākums
  • Receptes
  • Egitas Virtuve
  • Tievētājas atskaites
  • Par mani / Kontakti
Add your widget here